Week-endul acesta am descoperit un loc nou în București în care poți să mănânci un mic dejun foarte bun. Se numește Avido și este vis-à-vis de Vacamuuu. Am ajuns total întâmplător acolo, era plin la Frudisiac și Facebook m-a trimis într-un bistro din apropiere. Plus că m-a cucerit cu idea unui brunch spaniol. Din nefericire, eu am fost sâmbătă acolo, iar brunchul era a doua zi. Dar data viitoare nu mai ratez.

Dacă v-am făcut curioși, le găsiți pe Cristina și Mădălina la parterul unui bloc din Piața Floreasca. Fetele au deschis acest mic bistro acum o lună și par super entuziasmate. Mâncarea este foarte bună, pare gătită cu suflet, cu pasiune. Produsele sunt proaspete, de exemplu, la brunchul din week-end, fetele mi-au spus că toate produsele erau aduse de niște prieteni / rude pe care îi au în Spania.

Locul este foarte liniștit. Deasign-ul este minimalist. Și, din punctul meu de vedere, alegerea este una bună. Ai senzația de intimitate. O alegere numai bună pentru un loc în care proprietarii sunt și bucătari. Avido este un bistro de familie în care nu ai cum să nu revii.

Poți să iei mâncare și pentru acasă dacă te grăbești, dar să știi că o să pierzi tot farmecul locului. Oamenii sunt foarte calzi și, pentru că sunt la început, totul pare familiar. Își recunosc oaspeții care le trec pragul pentru a doua oară (s-a întâmplat asta atunci când am fost eu). Și ai senzația că te invită la ele în sufragerie, gata, gata să scoată cea mai de preț veselă sau să gătească rețetele din cartea de bucate a familiei.

Avido înseamnă “pofta” în spaniolă și să știți că o să aveți poftă. Dacă mergeți dimineața acolo, recomandarea mea este să vă luați micul dejun al locului – ouă, salată, hamon, cașcaval Gouda, croissant și dulceață de casă (absolut delicioasă) + cafea sau suc de portocale. Costă 35 de lei și chiar e super bun totul. Cafeaua este de la Origo. Iar meniul, deși scurt, câteva feluri relativ simple, este numai bun pentru un mic dejun de week-end. Pâinea este proaspătă, făcute de fete. Dulceața este făcută tot în casă și este de fiecare dată altă. Și am înțeles că supele sunt super bune, dacă ajungeți acolo la prânz, trebuie să le încercați.

Pentru noi, vizita s-a terminat așa:

Adresă: Calea Floreasca, nr. 91-111 (Piața Floreasca)

Site: avidobistro.ro

Share: