#altaintrebare

Cu tot ce se intampla acum in tara, greu iti vine sa nu pui pe GPS destinatia Aeroport. Asa ca, plecam din tara? #altaintrebare. Stiu oameni care si-au rezervat acest week-end pentru a-si gasi destinatia calatoriei. Cei mai multi o sa plece din tara, desi nu vor acest lucru. Dar nu mai gasesc alta varianta pentru viata pe care si-o doresc. Si ai avea cum sa nu ii intelegi? Am mai putea acum sa le dam motive sa ramana?  Toti ti-ar raspunde #altaintrebare.

Insa, cu toate lucrurile care se intampla acum, oamenii frumosi care ies in strada, in toate orasele importante din tara imi dau speranta ca generatia copiilor adusi la protest mai are o sansa. Ei mai au o sansa, noi ne cam agatam acum de ultima speranta.

Spun de sansa tinerei generatii gandindu-ma ca ei nu se vor mai lasa calcati in picioare. Ei acum vor avea experienta “puterii poporului”, a “vocii strazii”. Si vor stii ca trebuie sa iasa la vot. Si la nemultumire sa iasa in strada si sa isi taxeze clasa politica pentru fiecare derapaj. Aceasta Generatie Z imi da speranta ca, odata crescuti cu acest “eu pot sa fac orice”, “eu pot schimba lumea” si poate “eu sunt lumea”, vor avea puterea sa schimbe chiar si o Romanie care deja se mai tine cu o mana de marginea prapastiei. Acum tehnologia ii ajuta sa fie toti prieteni, umar langa umar in strada. Ei nu se vor gandi ca “nu am cu cine sa ies”, ei au acolo toti prietenii lor pe care nu i-au cunoscut niciodata in “real life”.

Romania se schimba. Si devine un #neam unit.

In aceste zile, Romania isi creaza o identitate, poporul incepe sa isi cunoasca puterea, iar politicienii ar trebui sa se gandeasca ca, incepand de maine, trebuie sa constientizeze asta.

Pana mai ieri ne uitam cu jind la francezii care ies imediat in strada pentru fiecare nemultumire si politicienii ii asculte pentru ca asta le spune istoria. Daca fac altfel, stiu ce ii asteapta. Ne uitam acum putine zile la americani cum isi sarbatoarea protestul. Astazi, incepem sa invatam sa nu mai fim atat de departe de ei.

Americanii au marsaluit pe strazi pentru un ideal. Din prima zi a mandatului lui Trump, au protestat. Noi am iesit in toata tara pentru visul unei Romanii curate care sa nu se indeparteze de valorile civilizatiilor model. Ei au iesit desi stiau ce o sa fie, stiau ce vrea sa faca Trump, multe dintre ideile pe care le-a prezentant in campanie, le va implementa. Noi am iesit putin luati pe nepregatite, am reactionat dupa ce ne-au atacat.

La ei a fost un protest spectaculos, sustinut de vedete de renume. La noi se intampla, intr-un final, un lucru bun: jurnalisti (cei care pot inca sa mai vorbeasca liber), actori (desi au incercat sa ii cumpere cu o marire de salariu) sau cantareti (desi risca sa nu mai fie invitati la cantarile primariilor) isi pun haina oamenilor, a cetatenilor si isi fac auzita vocea. Acum, isi pun in miscare comunitatile pentru un scop social.

Astazi inca avem visul neatins. Si #rezistam. #altaintrebare

Share: