netflix, sense8, the crown, american genius

Mai avem foarte puțin de așteptat până la premiera noului sezon de House of Cards. Dar până îl vom invita pe Francis Underwood la noi în sufragerie, să ne antrenăm puțin la binging. Și dacă nu știi la ce seriale să te uiți, citește articolul asta. Te provoc la trei seriale de pe Netflix chiar mișto. #iadeaici. #doarzic.

Sense 8. Pregătește-te pentru un serial ușor dubios, dar interesant.

Înainte să dai play, ia un loc comod și citește aici. Să știi la ce să te aștepți că nu e un serial chiar ușor. Doar e făcut de surorile (poate îi știai drept frații) Lilly & Lana Wachowski. Așa că trebuie să te aștepți la o poveste mai dubioasă puțin. Dar tema e chiar interesantă.

Ajuns la sezonul al doilea, acest science fiction drama vorbește despre o nouă specie umană “sensates”. Acțiunea se învârte în jurul a opt personaje din colțuri difere ale lumii. Acești “sensates” au abilitatea să share-uiască între ei knowledge sau skills. Și să se ajute la nevoie. Nu vă spun mai multe că vă stric surprizele. Vă zic doar atât. Nu sunt doar 8. Se luptă cu cineva care îi face să sufere. Este și cu romance. Ating și niște subiecte sociale.

The Crown. O întâlnire scurtă și ușor dramatică cu istoria.

Trecem de la SF, la un serial cu o temă mai istorică dedicat reginei Elisabeta a II-a. Serialul își propune să prezinte un portret mai intim al unei dintre femeile cele mai discrete, dar și discutate din lume. Primul sezon, pentru că deja a fost anunțat al doilea pentru finalul acestui an, are ca subiect succesiunea la tron al reginei Elizabeta a II-a după decesul brutal al tatălui său, regelui George al VI-lea. În această tranziție este implicat și prim-ministrul britanic Winston Churchill. Și este foarte interesantă chimia dintre Claire Foy (Queen Elizabeth II) și John Lithgow (Winston Churchill). 

Netflix cică ar fi cheltuit pentru primul sezon al serialului peste 100 de milioane de dolari, iar lucrul acesta zic eu că se vede. Pare un serial din categoria House of Cards sau Narcos. Și deja a fost apreciat și de către specialiști, doar a câștigat Globurile de Aur pentru Best TV Series și pentru Best Actress in a TV series.

American Genius. Să mai învățăm și noi ceva. Knowledge is power.

Știu deja o să-mi spuneți … “alt serial despre Steve Jobs and co”, alt serial despre “oamenii importanți ai lumii”. Sau “iar vorbim doar despre americani?”. Băi, sincer asta este cel mai mare minus al serialului: vorbește doar despre ai lor. Dar știți cum este: knowledge is power. Așa că dă play la serial. O să te prindă.

De ce este fain serialul? Pentru că nu îți vorbește doar despre anumite invenții. Sau personaje marcate din istorie. Ci despre rivalitatea din anumite domenii care a dus la perfomanță. De la foarte cunoscuții Gates vs. Jobs și până la Farnsworth vs. Sarnoff sau Wright Brothers vs. Curtiss. Cine sunt? O să afli dacă te uiți la serial. Insight: vorbesc despre apariția televizorului, despre ce a avionului sau despre presa scrisă. Îți zic că este interesant.

Îți mai spun odată și la final. Înainte să treci la lucruri serioase, fă puțin antrenament și uită-te la alte seriale de pe Netflix și nu numai. House of Cards se lansează pe 30 mai, așa că nu mai ai așa de mult timp liber la dispoziție. Te las să dai play. Și vizionare plăcută.

Share: