varsovia

Ai vizitat deja cele mai populare destinații urbane din Europa precum Paris, Londra, Roma, Lisabona sau Berlinul? Atunci este timpul să îți îndrepți atenția și către capitale est-europene, precum Budapesta sau Praga. Iar dacă le-ai bifat deja și pe acestea, atunci este timpul să te gândești serios la un mini-vacanță în Varșovia.

Capitala Poloniei a avut o istorie zbuciumată. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost făcut praf și pulbere, distrusă în proporție de 85% de către naziști (doar Berlinul a fost mai afectat). Dar polonezii s-au încăpățânat să revină la viață și s-au apucat conștiincios de treabă, reconstruindu-și din temelii orașul.

Dar pe lânga istorie și cultură, Varșovia are și mâncare bună. Sigur vei găsi multe locuri faine în care să te relaxezi, să savurezi o cafea buna și să te bucuri de o mâncare gustoasă. În acest articol îți aduc câteva recomandări de locuri în care sigur vei mânca bine în Varșovia. Enjoy!

O zi buna începe cu micul dejun.

Good news: prețurile lor sunt similare sau chiar mai mici ca la noi. De asemenea, paritatea este de 1.09, deci este simplu să îți faci calculele de preț. Deci poți să te bucuri de un mic dejun îmbelșugat la un preț accesibil. O cafea este cam 10 zloți (deci cam 11 lei).

Un mic dejun foarte bogat (gen english breakfast) este cam 30 zloți. Mai jos găsești 2 locuri foarte faine unde se mănâncă foarte bine și într-o atmosferă foarte placută.

1. Kawiarnia Kafka

2. Niezłe Ziółko

Mâncarea de prânz, o adevărată plăcere.

Cum spuneam, prețurile sunt ok. Iar mâcarea chiar gustoasă. Dar dacă ajungi în Varșovia nu ai cum să nu mănânci tradiționalele pierogi. Acestea pot fi sărate sau dulci. Mai jos câteva imagini care sper să îți facă poftă ?.

Folk Gospoda

Eu am fost la Folk Gospoda, un restaurant cu mâncare tradiționala și le-am încercat pe cele sărate. Mi-au super plăcut. Dar mâncarea aici nu este chiar ieftină. O porție cu 15 dumplinguri este cam 69 de zloți. Iar un fel principal (eu am avut o plăcintă de cartofi cu umplutură de carne de vită) este cam 35-40 de zloți.

Și după prea mult vizitat ia o pauză de mâncat.

După o zi întreagă de vizitat muzee și castele, ai voie să iei o pauză de dulce. Iar eu am exact locul perfect pentru tine. O cafea buna și un waffle delicios. Sună bine?

Waff’love

Am fost la Waff’love unde o cafea este tot cam 10 zloți, iar un waffle clasic este tot cam atat. Aici, două persoane ar cheltui cam 30-35 de zloți. Dar deserturile sunt foarte gustoase. Și fetele foarte simpatice. Am încercat, la recomandarea unui localnic cu care ne-am întâlnit la coadă, un waffle cu scorțișoara și toping de caramel.

Și dacă nu te-am convins până acum, sigur istoria orașului o va face ❤️. Poți citi câteva recomandări de locuri pe care să le vizitezi chiar aici.

Share: