conacul domnitei ralu

Dacă ai chef de o ieșire din București și de o masă gustoasă, atunci poți să dai o fugă la Conacul Domniței Ralu. O să îți placă mâncarea. Și o să te simți foarte bine într-o atmosferă relaxantă a bunului gust.

Este o idee perfectă pentru masa de prânz. Ajungi foarte repede acolo, este la doar o oră de București, în Chitorani, Bucov (pe lângă Ploiești). Găsești coordonatele GPS pe site-ul lor: domnitaralu.ro, au parcare la conac și indicatoare pe drumul principal. Eu am ajuns sâmbătă pe la oră 15 și am găsit o masă de două persoane fără rezervare. Restaurantul nu este foarte mare, așa că mai bine suni înainte, mai ales dacă sunteți grup mare. Terasa încă nu este deschisă, dar poți să bei o cafea acolo și să te gândești ce dealuri frumoase și pline de struguri o să fie prin septembrie. 

Recomandare: du-te în mai atunci când înfloresc macii sau toamnă atunci când vor fi gata strugurii. Drumul către conac este exact prin vie. De asemenea, conacul are și piscină, așa că ai putea la vară să faci o ieșire romantică.

Mâncarea este gustoasă: încercați totul din meniu.

Atmosferă din restaurant este foarte cozy. Chelnerii foarte amabili și prompți. Iar mâncarea gustoasă și deloc scumpă. Recomandare: încercați preparatele zilei. Noi am fost două persoane și am mâncat pe săturate (vedeți mai jos), am băut vin și apa minerală. Și totul a fost doar 150 de lei (inclus tips). Ce am mâncat și recomand:

1. Gustarea din partea casei

domnita ralu

2. Pate de ficat de rață cu dulceață de afine – 25 de lei (recomandarea zilei)

3. Coaste de vită cu legume (cartofi, țelină & morcov) la cuptor – 30 de lei (recomandarea zilei)

4. Pastramă de berbecuț cu mămăligă și mujdei – 28 de lei 

5. Prăjitura “Visul unei nopți de vară” – 14 lei (o prajitură de vișine pe blat de pandișpan)

prajitura cu visine

6. Prajitura “Țigăncușa cu înghețată” – 12 lei (negrasă cu înghețată de vanilie)

negresa cu inghetata

Ne vedem acolo prin mai sau septembrie.

Share: