tara

Iesim in strada ca sa nu iesim din tara. Pentru ca nu vrem sa ne pierdem tara, lasand-o pe mana unora care nu pot si nu vor sa aiba grija de ea. Care, gandindu-se doar la buzunarele lor si ale celor carora trebuie sa le dea “onorul”, uita de fisa postului pe care il ocupa.

Iesim din casa pentru abrogare, dar mai ales pentru ca “ne dorim respect”. Pentru ca ne-am saturat de oameni care calca gramatica in picioare, care nu stiu ce este aia moralitate. Iesim pentru parinti care sa se gandeasca la copii atunci cand voteaza. Sau pentru copii care sa isi admire parintii. Si pentru  o familie intre oameni care sa se iubeasca.

Iesim in strada pentru ca acolo suntem toti impreuna, parca intr-o alta tara. Prieteni. Fosti colegi. Actuali colegi. Poate chiar viitor colegi. Toti ajungem sa ne cunoastem intre noi. Sa impartim ceaiul si covrigii. Sa ne certam ca intr-o familie atunci cand facem galagie in loc de liniste. Si sa ne luam in brate dupa ce ne-am revazut dupa multi ani. Sa ne zambim complice pe strada pana in piata. Dar si sa mergem impreuna pe Calea Victoriei, stiind ca mergem in piata pentru acelasi lucru. Sau chiar sa ascultam “10 zile” – Voltaj pe drum.

Dar mai ales pentru ca, impreuna o tara intreaga a ajuns sa cante in acelasi timp imnul. Pentru ca acest imn nu s-a potrivit niciodata mai bine, cititi bine versurile. Ne vedem si maine in piata.

Si la fix cantam impreuna “Desteapta-te romane”

Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte,
In care te-adancira barbarii de tirani!
Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta,
La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!

Acum ori niciodata sa dam dovezi in lume
Ca-n aste mani mai curge un sange de roman,
Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume
Triumfator in lupte, un nume de Traian!

Priviti, marete umbre, Mihai, Stefan, Corvine,
Romana natiune, ai vostri stranepoti,
Cu bratele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viata-n libertate ori moarte!” striga toti.

#rezistam #impreunapentruROMANIA

protest#neamprotestcoruptieandreea toma#colectiv

 

Share: