frudisiac

Să intre în ring cei doi combatanți. Astăzi discutăm despre clătite și nu numai. Avem doi pretendenți la victorie: Frudisiac și Maison de Crêpes. Haideți să vedem cine câștigă bătălia gastronomică de astăzi.

Runda 1: Pancakes Quality.

Începem cu cea mai importantă și dură bătălie. Evident că aici subiectivismul meu poate să fie contrazis de subiectivsmul tău, dar hai să vedem ce o să iasă.

O să îmi spuneți că nu este mare scofală să faci niște clătite. Până la urmă, vorbim doar despre niște clătite. Însă, de la modul în care le faci compoziția, la cum le asortezi elegant cu câte un fruct sau un sos și până la cum le așezi pe farfurie, este o cale lungă (și primejdioasă) de parcus.

La această bătălie, din punctul meu de vedere iese câștigător prin KO tehnic Frudisiac, să fie oare de la lavandă? Hmmm…este posibil ?. Dacă ajungi pe Dorobanți nu ai cum să nu încerci clătitele lor cu ricotta, lămâie, cremă de miere, lavandă și fructe roșii. Nu ai cum. Pe de altă parte, avantajul celor de la Maison des Crêpes este acela că aici poți găsi mai multe variante (dulci sau sărate) de clătite & pancakes. Gustul și combinațiile de ingredinte nu se compară însă cu mâncarea de la Frudisiac, dar sunt bune pentru o zi frumoasă de week-end.

Maison des Crêpes

Maison des Crêpes

Runda 2: Atmosferă, preț și locație.

Deși la o aruncatură de băț una de cealaltă, cele două nu sunt chiar desprinse din aceeași poveste. Frudisiac este acel loc cool, hipsteres, o cafenea de inspirație scandinavă. Pe de altă parte, Maison des Crêpes se vrea a avea un french style, dar mai e mult până departe (mesele alea din curte sunt total din altă poveste, zic și eu). Însă, dacă la Frudisiac abia găsești o masă liberă afară, înăuntru nici nu se poate pune problema dimineața sau în week-end, la Maison des Crêpes nu trebuie să îți bați capul cu rezervarea. Aici este mai degrabă un loc de ieșit cu familia (mai ales pentru cei care au copii) în week-end. Sigur copilul tău o sa fie foarte încântat de clătitele cu ciocolată de aici, așa că o ieșire la Maison des Crêpes, într-o zi de duminică, poate să fie exact răsfățul de care are nevoie.

Dacă vrei mai mult decât un loc unde să mănânci niște clătite, îți recomand din nou Frudisiac  care pare să câștige și această runda, de data asta, însă, la puncte. Aici ai cel mai bun și cremos latte din București, doar se aprovizionează de la Drop Coffee și, în meniu, mai ai niște variante dulci, rețele sunt de la o prăjitorie din Stockholm premiată pe la concursurile internaționale din domeniu.

Recomandare: încearcă să te duci într-o zi de week-end, să stai la o masă pe terasă și să bei un latte (la mâncare te las pe tine să alegi, ai varianta unui mic dejun sau o gustare dulce).

frudisiac

Frudisiac

Runda 3: Să vorbim puțin și despre minusurile fiecăruia.

În final, la ultima rundă hai să vorbim și despre minusurile fiecărui loc. La Frudisiac clar cel mai mare minus este faptul că este mereu aglomerat (și, chiar dacă înțeleg exact tipul cafenelei și programul lor până la ora 20:00). Pe de altă parte, la Maison des Crêpes faptul că deși după nume ar trebui să mănânci cele mai tari clătite, nu te dau pe spate (cel puțin compoziția clătitelor clasice pare să fie exact ca una făcută de tine acasă).

La Dorobanți găsești locuri de parcare, deci nu trebuie să fie asta vreo problemă. Dacă te duci cu bicicleta, cei de la Frudisiac par a fi mai friendly cu zona asta: au un gard exact pentru biciclete. Terasa scandinavă, la umbra copacului, de la Frudisiac bate curtea “de casă”, acoperită de umbrelă de la Maison des Crêpes.

Iar servirea de la Frudisiac deși este mai greoaia din cauza numărului mare de comenzi este mai prietenoasă decât cea de la Maison des Crêpes.

Prin urmare, avem un câștigator … Frudisiac. 

Share: