protest

nd nesimțirea și tupeul bat la fundul gol logica, ne vedem din nou în stradă. 4 ani de proteste și stat de veghe. Nu asta merită această țară. Dar ce pot face dacă îmi pasă? Dacă vreau să mă trezesc într-o dimineață și să fiu într-o țară civilizată în care să existe bun simț și corectitudine.

Știm că politicienilor nu le pasă de nimic și de nimeni, dar măcar o urmă de bun simț ar fi trebui să mai zacă în ei după ce sute de mii de români au ieșit în stradă din cauza acțiunilor lor. Dar nu se întâmplă asta, ne-am înșelat încă odată. Propunerile de modificari pe care vrea să le aducă domnul senatorul PSD Șerban Nicolae la legea grațierii mă tem că vor scoate din nou oamenii în stradă. Aici vedeți toate modificările gândite. Și aici mai simplu. Oricum scurt pe trei:

  1. Vor fi grațiați și condamnații pentru corupție.

  2. Pedepsele de până la 3 ani se grațiază în totalitate. Iar cele de până la 10 ani se reduc sau se înjumătățesc.

  3. Recuperarea prejudiciului dispare. 

Viața e grea și nouă nu ne pasă. #huo.

Știu, noi suntem niște naziști nemernici cărora nu le pasă de soarta corupților ajungi în închisoare din cauza că sunt persecutați politic, nu pentru că sunt niște infractori. Ca și data trecută, gândurile nesimțite ale politicienilor sunt augmentate de modul în care sunt exprimate. De data aceasta, domnul Nicolae a îmbrăcat chiloții de super erou. Mai jos declarația care explică totul:

Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară și așa mai departe, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiții…

Prietene, nimeni nu trebuie să stea în igrasie sau igienă precară. Nici ală care fură un ou, nici ală care fura un bou, nici ala care a luat sau a dat șpagă un milion și nici ală care omoară 5 oameni. Nimeni. Că din câte îmi amintesc banii fără număr pe care îi dăm la CEDO erau exact din cauza asta: că nu aveam condiții decente în penitenciare.

Așa că, uite, mă gândesc că ar trebui să începem să facem compromisiuri. Așa că îți zic așa, domnului Nicolae: ce ar fi daca ați fi voi un fel de Escobari de Romania și v-ați face o închisoare doar a voastră. O faceți din banii pe care i-ați furat în tot acești ani. Și stați acolo la spa (un fel de închisoare Ana Aslan doar pentru voi). Voi sunteți multumiți că aveți condiții de lux. Iar noi suntem fericiți că ne recuperam cumva prejudiciile și nu vă mai vedem așa des prin spațiul public. Deal?

Până cînd vă gândiți voi și ne dați un răspuns argumentat, noi o să ne întoarcem pe baricade în piață. Renunțam la întâlnirile la bere și ne dăm din nou check-in la protest în Piața Victoriei.

Share: