#rezistam

Mai tineti minte filmul lui Mungiu “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”? Ce se intampla acum in tara mi se pare cumva asemanator. Lasand la o parte “432” (mai avem putin pana atunci, dar poate se va trezi si puterea pana la urma)… mai avem putin sa ajungem la situatia respectiva, povestea la care suntem cu totii partasi zilele acestea poate fi foarte usor inteleasa prin povestea filmului premiat la Cannes.

Acolo, o fata incearca sa isi ajute prietena intr-o situatie usor disperata. Aici, lumea a iesit la vot pentru a-si ajuta apropiatii (bunicii cu pensii mai mari, parintii cu salarii mai mari de la stat, prietenii cu cresterea salariilor minime etc). Acolo, salvarea a venit din partea unui medic cel putin neortodox care pentru a ajuta a cerut ceva in schimb. Aici, Solutia a venit de la domnul Dragnea si sleata lui de “penali” care au cerut sa fie votati.

Si, in cele din urma, acolo, prietena a fost salvazata dupa ce fata s-a sacrificat, oferindu-se mizerului. Aici, tara a primit si niste cresteri de pensie si niste cresteri de salarii, dar, in schimb a fost fututa in demnitate.

O alta interpreatere, il stiti pe unul Lucifer?

Mai stiti cum este chestia aia: pactul cu diavolul? Daca nu, uitati-va la Lucifer (e o varianta mult mai good-looking decat a noastra). Si daca nu aveti timp, iesiti in strada. Ca sa intelegeti mai bine treaba: romanii si-au dorit salarii, pensii etc si domnul Dragnea, cu fata lui de Teleormanean si cu dosarele lui murdare a venit zambitor la ei si le-a spus:

  • Dragilor, va dam noi tot ce vreti 😃
  • Dar ce trebuie sa facem pentrua sta?
  • Sa ne votati. Atat.

lucifer

Cu alte cuvinte, Romania si-a dorit-o. Ea a facut aceasta alegere. Stia ca urma sa vina si reversul. Dar dorinta era prea mare. Inelul “my precious” era prea tentant. Asa ca n-a putut sa se abtina si i-a votat. Si acum, s-a intors dorinta impotriva ei. Ce putem sa facem?

  1. Sa vina solutia din afara. Sa ne salveze cineva.

Dar pare cam departe solutia asta. Au mai venit in dese randuri (chiar acum de curand, daca si-l mai aminteste cineva pe Ponta). Acum cred ca sunt cam obositi, plictisiti si au putin alte prioritati.

  1. Sa ii taiem aripirile lui Lucifer.

Asta tine de noi. De dorintele noastre. Si de alegerile noastre. Ce ziceti, o facem?

Am incredere.

Share: