mircea badea

Dan Voiculescu a fost eliberat. Pe scurt, tipul a furat vreo 60 de milioane de euro, iar România i-a furat, la rândul său, 3 ani din viață. Cică pe aștia nu îi mai dă nimeni înapoi. Doamna Kovesi, nea Dan zice că mai bine i-ați fi cerut dvs. frumos banii aia pe care i-a luat cu împrumut și gata, îi dădea înapoi imediat. Trăgeam linia pe caiet și ieșea toată lumea pe zero. Ooooof … femeile astea, nu se mulțumesc niciodată cu binele. 

Viermi. Javre. Ostatici. Și dreptate.

Dar nu despre oferta asta de Black Friday vreau să discutăm aici. Nea Dan a profitat de o reducere frumoasă de 70% și a ieșit după 3 ani grei din închisoare (e drept, mai avea omul vreo 7, dar cine îi mai contorizează). Dar cum spuneam, nu despre el vreau să vorbim, ci despre marele său ucenic – Mircea Badea. Tipul asta, jubilând după întoarcerea acasă a tăticului, a scris pe pagina sa de Facebook două postări. Le găsiți și voi mai jos ca să înțelegeți despre ce e vorba.

mircea badea

Mircea Badea Facebook

mircea badea

Mircea Badea Facebook

Păi bine, Mircea, noi așa îți facem? Și spun noi pentru că, din nefericire nu te mai pot trata plecând de la prezumția de nevinovăție. La antecedentele tale, Mircea, lasă-mă să cred că prin viermi te referi la toți cei care nu sunt de acord cu tine și bucuria ta. Nu vorbești doar despre politicienii din categoria ceilalți. Tu vorbești despre noi toți cei care, măcar o singură dată în gând, ne-am bucurat că un tip (în cazul de față Dan Voiculescu) a intrat la pușcărie după ce furase modesta sumă de 60 de milioane de euro.

Tu ne vezi pe noi exact cum o vede pe vecina de la 3 gașca aia de derbedei de la etajul 4 care pune muzică (manele, să fim exacți) noaptea târziu după emisiunea ta. Și după câteva seri de nesomn, doamna sună la poliție. Și găștii de nevinovați li se fură câteva milioane – cică amendă.

Știi care e treaba? Nu mă deranjează că ești în dezacord total cu ceea ce cred eu. În paradigma mea tu ești cel care greșește. Dar, probabil că, în paradigma ta, tu ești deținătorul adevărului și al dreptății absolute. Problema mea este în limbajul tău. Înverșunarea te face să jignești gratuit. Bucură-te alături de familie și lasă porcăriile astea.

Prin urmare, ca de la javră la apărător al dreptății, lasă-mă să îți spun un frumos și delicat hai, sictir. Și să-ți mai spun ceva, prietene, limbajul tău mă face să cred că poate trebuie să citești câteva dintre cărțile pe care le-a scris Nea Dan în aștia 3 ani. Ce zici, poate mai învățăm și noi niște cuvinte mai frumoase, mai duioase. Măcar încerci de dragul telespectatorilor tăi?

Share: