sushi

Cica fac bulgarii un super sushi. Pai nu dam noi o fuga pana la Ruse sa il incercam? Asa ca, sambata am trecut pe malul celalalt al Dunarii sa incercam “specialitatea” vecinilor nostri. De unde stiu ei sa faca sushi inca imi este neclar, dar asa s-a dus vorba prin vecini ca ai trait degeaba daca nu ai fost pana la Ruse sa mananci sushi.

Inarmeaza-te cu rabdare.

Inainte sa ajungi la Ruse, stai la vama. In mod normal pana acolo faci in jur de o ora. Problema este ca, desi suntem in februarie, iti pierzi o viata la vama … pentru ca tiruri. Noi am stat peste o ora la coada pentru a intra in vama. Daca in februarie am patit asta, va recomandat ca la vara sa va gasiti o alta destinatie decat Grecia (sau o alta vama).

Dupa vama ajungi cam in 10 minute la Ruse. Banuiesc ca nu are nimeni asteptari turistice de la acest oras. Gropi. Blocuri gri. Decoratiuni de Craciun stinse. Niste adolescenti care se jucam fotbal la lumina Monumentului Libertatii.

Daca vrei sushi, te duci la Happy Bar & Grill.

Cel mai tare loc din Ruse este Happy Bar & Grill. Foarte multi romani printre clienti. Aglomeratie si galagie. Unele chelnarite vorbesc romana. Poti sa platesti in lei. Sushi-ul este bun.

De cum intri ai senzatia ca esti intr-un fel de La Placinte, dar cu alte obiecte de decor (inimi de plus intr-un colt, chiatara lui Elvis pe un alt perete si foarte multe televizoare care difuzau un post muzical). Happy Bar & Grill este un fel de fast food in care mancarea iti vine in aproximativ 10 minute. Noi am incercat:

  • Paradise Burger – un fel de sandivs cu felii de carne de porc si cartofi congelati incalziti
  • Calamarii prajiti – exact ca cei pe care ii mancam la mare, la Costinesti, dar fara nisip
  • Paste cu fructe de mare – niste spaghete care aratam chiar bine

Deci mancarea este fara mari pretentii, dar decenta. Si sa nu te surprinda daca mancarea vine pe rand, exact atunci cand este gata, asta este traditia in bulgaria.

In final, ajungi la sushi si ai de unde alege. Noi ne-am luat doua platouri ca sa incercam cat mai multe sortimente. Cel mai interesant a fost un sushi dulce care avea in umplutura fructe si frisca.

One day trip to Ruse. Cateva date:

  • preturi decente – 4 persoane cu fel principal (burger, paste, calamari), bere & sushi au platit 260 de lei (tips included)
  • toaleta curata – dar o singura toaleta per sex, deci o sa stai la coada
  • poti sa platesti in RON
  • in afara de benzina, mai platesti 13 RON taxa de pod pentru dus, 2 eur (aprox. 10 lei) taxa de pod pentru intors si vignette pentru Bulgaria – 15 lei pentru perioada minima, adica o saptamana.

Pentru o iesire scurta din oras, chiar este o idee faina. Pleaca la drum cu o gasca misto si fara mari asteptari, mai ales gastronomice si chiar o sa fie foarte tare.

Pana va duceti la Ruse, va las cu cateva imagini din calatoria mea ?:

Share: