oamenii

Oamenii mari se grabesc mereu. Nu mai au timp sa se joace. Mai mult, nu mai au timp sa stea sa iti explice nimic. Nu au timp sa iti raspunda la intrebari. Ei, de la inaltimea lor de oameni mari, se grabesc. Repede. Mai repede. Si mai repede. Trebuie mereu sa ajungeti repede undeva si te trag dupa ei. Dar unde se grabesc oamenii, cand se grabesc?

Situatia 1: La semafor

Este rosu si stai linistit la semafor. Te grabesti, dar ce ai putea sa faci? Astepti ca un om civilizat. Si langa tine alti 5-10 amarati cu capul in telefoane. Si deodata pe langa tine trece cineva in graba, lovindu-te pentru a-si face loc. Iarta ca nu stie ce face, el doar se grabea. Insa doar pentru a ajunge primul pe trecerea de pieton. Acolo s-a oprit, asteptam sa se faca verde. Cu alte cuvinte, graba lui l-a facut sa ajung cu exact 1 metru in fata. De ce? Romanism de neinteles.

Situatia 2: La coada la supermarket

Stai la coada comuna de la supermarket. Unde esti rugat respectos sa astepti pentru a se elibera o casa. Pai tine cineva cont de asta? Cum sa facem asta, noi ne grabim. Asa ca fie stam la coada direct la casa, fie daca e cineva “mai destept” si chiar isi asteapta randul, il tot intrebam “dar de ce nu mergeti la casa aia?” sau “va duceti, domn’le?”. De ce? Romanism de neinteles.

Situatia 3: Pe strada, iarna

E gheata si e tarziu, adica seara, deci intuneric. Te grabesti bineinteles, dar in fata ta pe un trotuar deszapezit doar cat sa incapa un pas in fata celuilalt merge o doamna mai varsta. Care, de teama sa nu alunece, merge foarte incet. Na, varsta. Si, poate precautia. Intelegi, nu? Pai nu, ca tu te grabesti si nu ai timp sa astepti sa se termine strada si sa o depasesti pe unde se poate. Si atunci incepi “pffff” sau “doamna, ma scuzati, va rog, dar nu mai am timp sa stau” sau “haideti odata”. Pai ai timp sa astepti? Nu. De ce? Romanism de neinteles.

 

 

Share: