Doar când te gândești la un zbor cu avionul ți se face rău? Ei bine, o duduie din Vietnam a găsit soluția care sigur o să te facă să îți cumperi chiar acum biletul de avion. Te-ai săturat de politicieni? Un puști din Serbia ne provoacă la o viață mai buna … pentru el. Candideaza neserios la președinția țării și are chiar șanse.

Secretul fericirii atunci când ești în aer. Un altfel de Up in the air.

Nguyen Thi Phuong Thao este pe cale să ajungă prima femeie miliardar din Vietnam datorită companiei sale aeriene VietJet. Tipa asta a avut o idee care pare să facă toți banii. Practic, stewardese ei sunt mai bune decât ale tuturor. De ce? Vezi singur în poza de mai jos:

stewardesa

Da, da, ai văzut bine. Doamna Thao și-a dezvoltat aceasta super afacere în jurul unei idei foarte simple: stewardesele de la VietJet sunt îmbrăcate foarte sumar. Costum lor de baie foarte îndrăzneț pare să fie răspunsul perfect la întrebarea “eu cu cine zbor de data aceasta?”. Pai ți se mai face rău? Mai ai vreo îndoială înainte să îți cumperi biletul de avion? Fără nicio urmă de feminism, egalitate de șanse sau emancipare, tipa asta este o antreprenoare de succes.

Și dacă nu vrei să zbori cu avionul, poate vrei să candidezi la președinție.

Mai aproape de noi, în Serbia, cu băiețel desprins parcă din videoclipurile lui Fizz (un celebru personaj de prin anii 2000) candidează “la mișto” la președinția țării. Și culmea este că se află pe poziția a doua în sondaje.

Dacă te-ai săturat de prostiile pe care le fac politicienii tăi, uită-te la puștiul asta. Câteva din mesajele campaniei lui Luk Maksimovic sunt: “Nu va mai exista corupție. Decât a mea, bineînțeles” sau ”Trimiteți toți bani direct în portofelul meu”. Seamăna bine cu vers pe care îl avea Fizz într-o melodia “Înainte să mă culc, număr banii din cont în gând”. Mie nu îmi mai rămâne decât să te întreb: tu cu cine ai vota? și să te invit amabil să (re)asculți niște melodii de la stimabilul amintit mai devreme, numitul Fizz.

serbia

Marko Djurica/Reuters

Share: