![digital natives](http://www.andreeatoma.com/wp-content/uploads/2017/03/ad1.jpg)
Millennials, un buzzwords foarte popular în ultimii ani în publicitate. Mai nou, trebuie să facem totul pentru a-i înțelege pe cei din noua Generație Z. Dar cine este acest nou val de consumatori și cum trebuie să comunicăm pe limba lor? Vă invit la We Love Digital Forum 2017 să discutam despre cum putem să comunicam cu digital natives.
The old. The new. The trendy. The digital world. The digital natives.
Atunci când am intrat eu în media, încercam din răsputeri să îi facem pe oameni să înțeleagă conceptul de mobile first. Și mai apoi, odată cu apariția Vocii României, să le arătăm ideea de second screen și cum să folosești aplicațiile de mobile complementar cu calculatorul (conținutul pe care îl găseam pe site-uri) sau telefonul (mainly pentru social media apps).
De atunci lucrurile s-au schimbat foarte mult. Iar importanța rețelelor sociale, schimbarea comportamentului userilor și mai ales, apariția unor noi audiențe născute deja cu calculatorul sau telefonul în față, au dus la transformarea pieței locala. Așa că, Facebook, Instagram, Youtube sau Snapchat au devenit must have-uri în toate planurile de comunicare. Cu toții știm că trebuie să fim acolo, dar cum ar fi mai bine să fim prezenți în aceste medii?
Pe 4 si pe 5 aprilie ne vedem la alături de pionieri ai mediului de business local, precum și oameni din start-up-uri, companii din domeniul tehnologic, advertiseri sau instituții mass-media să vorbim despre cele mai noi tendințe din industria digitala.
Iar eu vă aștept în a doua zi a conferinței la workshop-ul “Engaging with digital Natives. De la conținut la comunicare digitală” alături de Lucian Hoștinar.
Buna, Andreea. Sunt convins ca este o simpla greseala din neatentie, insa chiar din primul paragraf observ o mica neatentie. Millennials vs Gen Z nu este acelasi lucru. Millennials sunt cei nascuti pana in ’93 – ’95. Deci practic sunt cei care au intre 23 si ~35 de ani. Mai departe, Gen Z este definita de cei nascuti dupa ’94 – ’95. Practic cei mai mici de 22 de ani. Tinand cont ca la nivel de mindset, dezvoltare, hobbys si patternuri de consum este o diferenta colosala intre un digital native de 20 de ani si generatia de 35 de ani, mi se pare ca abordarea este missleading.
Buna! Si multumesc pentru comentariu ?. Total de acord cu tine ca sunt doua generatii total diferite (Millennials si Gen Z), pe care cred ca nu le putem intelege decat prin comparatie. Ca de altfel orice concept sau termen, mai ales nou in spectrul nostru cultural, acestea nu pot fi intelese decat prin raport. Acest articol a fost doar un teaser pentru prezentarea pe care am sustinut-o la We Love Digital.forum unde am vorbit doar despre digital natives (respectiv Gen Z) pe care, de altfel, i-am diferentiat clar si in acest articol. Prezentarea va fi in curand si pe blog si o poti consulta.