mallus

intersectie – un mall, asa am putea caracteriza Bucurestiul care are mai multe centre comerciale decat sectoare. Asa ca Zeul Mallus isi cere drepturile. Si daca vinul, frumusetea, pana si infernul au zeii lor, de ce cumparaturile sa nu intre in randul lumii. Si sa-l aiba drept ocrotitor pe Mallus sau versiunea lui feminina Mollia?

Iar cererea noastra pare justificata de numarul mare de fete cucerite de rafturile magazinelor, sustinatoare ale doctrinei cumparaturilor. Si ca multe dintre ele iubesc niste portofele ale unor blanite masculine. Imaginati-va un barbat pe fata caruia sa se citeasca:

  • munca depusa ca sa-si permita sa-si tina iubita, fata, nepoata, amanta sau prietenii in mall
  • greutatea responsabilitatii unui portofel suficient de incarcat
  • grija pentru siguranta garderobei de maine

Zeul Mallus isi cere drepturile

Importanta mall-ului in viata noastra este covarsitoare si de necontestat. Unde ai putea sa-ti povestesti esecurile sentimentale, dezamagirile profesioanale, infrangerile echipei de fotbal, unde poti sa comentezi aventurile din lumea mondena, daca nu in mall? Mai mult decat atat, tot mall-ul are mari sanse sa devina Poiana lui Iocan de capitala si asta pentru ca aici, la racoarea aerului conditionat, poti sa dezbati probleme tarii.
Oare cerem prea mult includerea zeului Mallus in istorie? Sa stie si urmasii, urmasilor lui Stefan cel Mare cum a fost pe vremea noastra, cand ziua stateai la racoare in mall si seara la terasa in Centrul Vechi. Si daca am stabilit ca zeul Mallus exista, ar trebui sa-i facem si un portret robot ca sa stim cum sa arate statuia de la intrarea in fiecare mall. Propuneri?
Share: