#neam

Ragalie sunt si schimbare vreau. Ieri mama (mam, asa cum ii spun eu) a venit cu noi la protest pentru mine, pentru #tineriada, pentru un #neam unit si pentru “Romania, te iubesc”. Si ma bucur ca a venit sa traiasca si ea bucuria acestui #neamunit. Sa respire alaturi de noi aerul unei Romanii a bunului simt si a cinstei, a respectului si a prieteniei.

Cred ca aceste proteste ne-au aratat ca putem trai intr-o tara ca afara. Si ne-au mai adus cateva lucruri:

1. Cine nu sare nu vrea schimbare.

Sutele de mii de oameni au aratat clasei politice ca trebuie sa se schimbe pentru a mai putea gasi o cale de comunicare cu ei. Si, mai mult, ca oamenii incep sa aiba educatie civica si politica si, cu speranta scriu asta, de acum vor iesi la vot in cunostiinta de cauza, citind atat programe, cat si pe oamenii care le propun.

2. UE, I ❤️ YOU.

Da, romanii din strada si-au spus ultimul cuvant si pe aceasta tema. Nici nu se gandesc sa nu mai fie considerati europeni. Si acesta este un nou mesaj pe care strada il trimite lui Tariceanu & Co: noi nici nu ne gandim la vreun romexit.

3. Desteapta-te romane, acum ori niciodata.

Zilele acestea romanii au cantat impreuna, in toate orasele mari, imnul tarii. Zilele acestea a existat o singura voce a strazii. Iar mobilizarea oamenilor a fost incredibila. In doar cateva ore mesajele din strada se schimbau pentru a fi la unison (de la aborgare, la anulare, la “mai mult din voce si mai putin din vuvuzele” si la demisie).

4. Tehnologia salveaza Romania.

Liviu si ai lui ar putea sa gaseasca jucaria lui Zuckerberg drept principal mecanism de manipulare. Cu ajutorul social media si nu numai, oamenii au ajuns sa vorbeasca aceeasi limba, in acelasi timp. Pin-uri trimise pentru ca prietenii sa se gaseasca. Mesaje cu interpretari de legi. Imagini cu romanii din alte orase in real time. Aplicatii descarcate pentru ca oamenii sa vorbeasca intre ei, mai ales in contextul lipsei internetului.  Toate acestea au dus la crearea identitatii acestui #rezist.

5. Da, exista un clivaj.

Cred ca aici au dreptate politicienii, exista doua lumi diferite. Si ma bucur ca sunt o #ragalie. Vedeti mai jos poza de la Georgia James#neam

6. Cine nu are galerie, sa isi gaseasca.

Sibiu, orasul in care o treime din populatie a iesit in strada ne-a mai dat ceva minunat. Vedeti mai jos si imi spuneti la final daca nu v-au emotionat. Este ceva incredibil:

7. Romania si-a gasit acum un brand de tara #neam unit.

Recomandare pentru Ministerul Turismului, comunicati de acum mesajul “Visit Romania, we have the most beautiful protests”. Alaturi de imaginile de mai jos (abia acum am inteles bugetul exagerat al Televiziunii Romane 😃):

#rezist #neam unit

Share: