CSM

Deci se poate. CSM a reușit să învingă Ferencvaros, făcând un pas mare către o nouă prezență în Final Four-ul de la Budapesta. Să ne luam deja bilete? Hai să ne tragem puțin sufletul, să ne bucurăm pentru noua față a echipei și să așteptăm meciul retur pentru a sărbători calificarea.

A venit răspunsul la eternele comentarii “ce atâția străini”.

Dacă ar fi spus cineva acum 2-3 săptămâni că CSM va câștiga la 5 goluri diferență primul meci cu unguroaicele, nu aș fi crezut, mai mai mult aș fi râs ironic. Mă plângeam de exprimarea precară și de momentele bizare de la time-out-uri. Nu vedeam o echipă și nu le simțeam nici pe fete motivate sau bucurându-se de joc. Dar lucrurile acestea s-au schimbat. Decizia clubului de a-l aduce pe Per Johansson a fost pe cât de una normală, pe atât de necesară. Echipa avea nevoie de o schimbare pe bancă. Și de un om care să le vorbească fetelor pe limba lor.

La nivelul la care sunt aceste jucătoare au nevoie de un antrenor care să știe să lucreze la mentalitate și la motivație. Au nevoie de un antrenor care să vorbească mult cu ele. Să le dea încredere. Și să le încarce cu energie și cu adrenalină. Mai mult decât orice altceva. Iar Per se pare că este ce trebuie. Aseară a fost ca un leu în cușcă pe margine.

Din nou zâmbet, încredere și dăruire.

În doar o săptămână, am văzut și o schimbare de tactică.

  • Am jucat în sfârșit cu extremele. Ne plângeam tot sezonul că deși avem cele mai bune extreme, nu avem o strategie de joc care să fructifice acest lucru. Ei bine, aseară am avut-o. Și cele 11 goluri înscrise de Carmen & Majda spun totul. De la Majda, însă, aștept înca mai mult. Aștept să o văd așa cum a jucat în Final Four-ul de anul trecut.
  • Jocul lui Carmen. Viteză. Și iar viteză. Cheia jocului a fost schimbarea rolului pe care îl avea Carmen Martin. Per a schimbat modul în care începem fiecare faza de atac dupa gol. Cu Oana pasând lui Carmen care din doi pași era pe semicerc în zona interului stânga. Mai mult decât atât, învăluiri ei au făcut foarte mult loc pentru șuturile interilor. Iar, în a doua repriză la 23-22 am văzut cum a ieșit “guerrera”. Cu o recuperarea și un contra atac super. Și o fază personală minunată pe centru. Minunat. 

La aceste schimbări, evident că trebuie să subliniem jocul foarte bun din apărare (tot auzim că meciurile importante se câștigă cu apărarea, iar Linnea-Camille-Mica este o axă centrală greu de trecut) și evoluțiile minunate ale Bellei și Paulei. Dar, mai ales un lucru pe care niciun antrenor de până acum nu a reușit să îl facă: încrederea pe care a avut-o Bianca Bazaliu. Un jucător tânăr și talentat precum Bianca nu poate să crească decât învățând de la colege (lucru pe care se vede ca îl face, jocul ei a crescut enorm) și prin încrederea pe care i-o dă antrenorul. Iar aseară Per i-a dat încredere. Iar ea l-a răsplătit cu două goluri frumoase și o evoluție convingătoare.

p.s. CSM asta are nevoie de o galerie pe măsură. E păcat. 

Share: