CSM Bucuresti

După un nou meci fără viziune, strategie, energie și culoare, CSM București a trecut de Krim Ljubljana cu 28-26. Greu. Un meci de totul sau nimic, în care am fost foarte aproape de nimic și, cu toate acestea, am câștigat totul. Până la urmă echipă s-a calificat în sferturile competiție, terminând cel mai probabil pe locul 3, după rezultatele de astăzi din grupă și așteptând să joace cu FTC.

Cu o sală plină, echipa a început meciul bine, conducând cu 3-0. Și apoi au început căderile. Ușile deschise din apărare au fost salvate de paradele Paulei. Greșelile din atac au mai fost uitate de cele 10 goluri ale Bellei și de o nouă evoluție solidă a lui Carmen. După o primă repriză în care nu am avut niciun moment senzația că nu vom câștiga meciul, Krim a condus în repriza secundă la două goluri. Echipă a jucat slab, mai ales în apărare. Și apoi a început sezonul și pentru Gruba. Croata a intrat în locul Paulei și a apărat că la Budapesta. Singurul lucru pozitiv pe care l-a adus acest meci a fost meciul foarte bun al lui Grubisic.

Gru-bi-sic. Ca la Budapesta.

După o prima repriza foarte bună a Paulei, această a fost înlocuită la începutul reprizei secunde de Grubisic. Iar croată a făcut cel mai bun meci al sezonului. A apărat 2 lovituri de la 7m, a salvat echipă cu parade spectaculoase și a adus această victorie. Gruba a făcut un meci că în Final Four-ul de anul trecut. Iar celebrul Gru-bi-sic s-a auzit din nou după Budapesta.

Gruba este o jucătoare de moral. Joacă bine atunci când are suporterii alături. Atunci prinde încredere să facă paradă după paradă. Motivează echipă și dă speranțe spectatorilor. Comunicarea cu galeria este cea care îi dă aripi să apere în următoarea fază. Iar aseară a arătat și ce fel de om este: la finalul meciului s-a dus și a salutat oamenii din galeria lui Krim, echipa pentru care a jucat înainte să vina în București. Frumos. Civilizat. Chapeau bas, Gruba.

Degeaba am adus-o pe Neagu, avem nevoie de antrenor.

CSM trebuie să se gândească deja la sezonul viitor. După aducerea Cristinei Neagu, toată lumea așteaptă și prelungirea contractelor Bellei, Linneei și lui Carmen. Dar cred că, în acest moment, cel mai important contract care trebuie să fie semnat cât mai curând este cel al viitorului antrenor, iar Helle Thomsen pare să fie cea mai bună soluție. Cel mai probabil de semnarea noului antrenor țin și prelungirile înțelegerilor celor trei jucătoare. Echipa are nevoie de stabilitate, dar și de o garanție a performanței sezonului viitor.

CSM București arată în acest sezon rău pentru că nu are o partitură după care să joace. Nu are un dirijor care să le vorbească jucătoarelor pe limba lor, ajutându-le să strângă rândurile în momentele dificile. Aurelian Roșcă este o soluție de avarie, de tranziție între campionate. Nu este un antrenor de cursă lungă. Rar am văzut ca o echipă să joace mai prost dupa time out (poate doar Rostov). Să nu poată schimba strategia în timpul jocului. Sau să joace mult mai slab după pauza dintre reprize.

Update: Linnea și Carmen pleacă de la CSM în Franța la Nice. 

Share: