memrise

¡Hola de nuevo! O nouă săptămână de spaniolă s-a terminat. Recunosc că sunt plăcut surprinsă de presa iberică. Jurnaliștii lor sunt mai buni decât ai noștri, for sure. Iar, săptămâna aceasta revin tot la o bătălie digitală, de data aceasta Duolingo intră în ring cu Memrise, iar Busuu privește liniștit de pe margine. Să batem gongul și să înceapă lupta.

Duolingo vs. Busuu vs. Memrise. Rămânem la prima alegere.

Încă o săptămână în care spaniola a fost la rang de must do în programul meu. Am primit și câteva materiale de gramatică & vocabular de la Irina (thanks dear), dar nu am avut timp să mă uit pe ele. Îl pun ca obiectiv pentru săptămâna viitoare.

  • 20 minute de Duolingo every day done – v-am mai spus în trecut, sunt fan al bots-urilor din aplicație, mi se pare foarte user friendly și utili, iar subiectele pe care le aleg sunt chiar foarte faine (săptămâna aceasta am vorbit despre house hunting). Sunt aproape la finalul lecțiilor din aplicație, asa că revin cu recomandarea ca după câteva lecții noi, să faceți și exerciții pentru lecțiile deja făcute.
  • Am încercat săptămâna aceasta și Memrise – done. Mi s-a părut mai util și mai simpatic decat busuu, dar tot nu este Duolingo 😀. Conceptul acestei aplicații este de a te pune să înveți câteva cuvinte noi în fiecare zi și de a le exersa pe cele vechi, de fiecare dată. Prin urmare, este ok pentru vocabular, mai ales daca ești începător. Un alt plus este zona de native speakers la care ai acces și în varianta free a aplicației. Verdict: eu îl folosesc, deocamdată nu sunt fan, dar mi se pare util.

Pofta vine citind.

Deja a doua săptămâna în care mă bucur de lecturile în limba spaniolă. Și recunosc că presa iberică este o surpriza foarte plăcuta pentru mine. Pe lângă subiectele foarte faine pe care le-am găsit, îmi place și design-ul foarte curat al site-urilor de la ei.  Săptămâna aceasta vă recomand următoarele articole:

La muerte de la privacidad: así te controlan con tu móvil, tu coche, tu nevera y hasta tu consolador – despre îngrozitoarea lipsă de intimitate digitală și nu numai

La próxima superheroína de Hollywood es una prostituta – despre următoarea supereroină de la Hollywood, are you ready?

Pautas para mejorar tu vida con design thinking – despre gândirea creativă.

Simt miros de paella.

Nu mai exista nicio scuza pentru a amâna vizita gastronomica în Spania locală, prin urmare, în acest week-end voi face o vizită într-un restaurant din București. Am ales deja locul.

Share: