budapesta

Suntem mândri de voi. Cred că asta spune tot. De puține ori poți spune că poți rezuma o întreagă zi într-o singură propoziție. De data aceasta, însă, se poate. Ultima zi din aceasta “cucerire” a Budapestei se termină frumos. Cu o victorie. O medalie de bronz. Dar mai ales cu o legatură unică între suporteri și echipa. O legatură care numai aici la Budapesta se formează. Și numai aici se trăiește.

La anul o s-o facem și mai lată.

Anul acesta presiunea a învins și ne întoarcem doar cu media de bronz. Dar în ce domeniu (sportiv și nu numai) mai poate România să spună că ocupă locul al treilea?! Daca nu trăiești experiența de aici nu ai cum să înțelegi cum acești suporteri pot cânta mereu, indiferent de rezultat. Așa cum spuneau cei doi fani români intervievați în sală, aici noi ,,le susținem pe fete, mereu, indiferent de rezultat”. Venim aici pentru a ne bucuram de handbal. De faptul că suntem împreuna. Și este al naibii de frumos.

Pe scurt despre Final Four.

  1. Meciul nostru nu se poate analiza. Fetele au jucat pentru public, dar mai ales pentru ele. Pentru că meciul din semifinală trebuia uitat. Iar Buducnost a jucat cu ceea ce probabil va fi echipa lor de anul viitor.
  2. Finala a fost câștigată de Gyor. Cu ajutorul arbitrelor. Și al cinismului. Dar asta e. Era prea mult pentru Gyor să piardă două finale la rând.
  3. Dacă ar exista un premiu al fanilor, sigur românii l-au lua. Și fetele de la Vardar pot confirma asta. În rest, Pessoa a venit la galeria noastra, a luat steagurile României și al CSM-ului în semn de mulțumire pentru perioada frumoasă petrecută aici. Probabil că o vom (re)vedea în curând în țara (dar nu cred că la CSM).
  4. Cristina Neagu. S-a despărțit de Buducnost în ovațiile tuturor (ale colegelor, ale galeriei și ale românilor).  De la anul o să vină la CSM, făcând parte din, probabil, cel mai bun lot al acestui club. Să sperăm că vor deveni foarte repede și o echipă.

S-au terminat 3 zile frumoase la Budapesta. Până la anul când ne vom vedea tot aici, să ne bucurăm de handbal, o să rămână să ne zâmbim complice pe holurile din Sala Polivalentă. Sezonul acesta mai avem doar Cupa României (ultimele meciuri alei lui Carmen Martin & Linnea Torstenson la club, poate totuși suporterii le vor pregăti o despărțire frumoasă).

Și, în final, vă las cu un gând: până la anul sper să nu uităm, indiferent de rezultatele echipei, scandarea de astăzi “Suntem mândri de voi”.

Share: