#rezistam

 ne și distrăm puțin după atâta timp de protest. #rezistam și prin umor. Avem mai bine de opt zile de protest, legi citite ca și când am da admitere la Drept, pastile de răceală luate în fiecare seară, ceaiul care a înlocuit de mult berea, iar piața clubul. Puterea ne ține din surpriză în surpriză, cred că și Andreea Marin s-a speriat că i-a început emisiunea și totul a luat-o pe nepregătite. Așa că, hai să facem un mic rezumat visual:

  1. Dragnea dupa ce a câștigat PSD alegerile:

2.  Iohannis îl acceptă pe Grindeanu, iar baieții se pun pe treabă și pregătesc poporului prima mare surpriză: deja celebra OUG. Politicienii și “prietenii” lor care sunt direct vizați de ordonanța de urgența sunt fericiți:

3. Deși oamenii protestau, cerându-le politicienilor să nu depună OUG-ul. Iar Președintele Iohannis face o vizită la Guvern pentru a discuta cu Grindeanu despre retragerea acestei idei. Noaptea, dupa ce Iordache vine în fața presei pentru a ne anunța că urmează publicarea acesteia în Monitorul Oficial:

4. Romanii ies aproape în pijamale și se strâng în Piața Victoriei pentru a protesta pașnic. Dar acesta este doar începutul, se anunță ceva mult mai tare, sunteți pregătiți?

Și distracția abia acum începe. Ești pregatit?

5. Dragnea & Co nu dau înapoi. Oamenii ies în stradă. Și ies. Se strâng în câteva orașe. Din ce în ce mai multi. Apoi ies în și mai multe orașe. Și mai mulți. În mai multe orașe. Ei cer o schimbare, cer abrogare:

6. Politicienii nu îi ascultă. Din contră, își încordează și ei mușchii. Protestatarii primesc suport și de la ambasade. De la experții din domeniu. Și de la Procurorul General. De la CSM. Chiar și de la Avocatul Poporului. Iordache, Grindeanu și Dragnea nu vor sa cedeze. Oamenii ies în stradă atingând nivelul sutelor de mii. Toată Europa este cu ochii pe România. Televiziuni străine își trimit corespondenți la București. România ajunge chiar un “model” pentru Uniunea Europeana (say what?!?). Iar protestul este pașnic.

7. Încep să ceară “abrograți și apoi plecați”. În final, politicienii abrogă legea (deși încă mai sunt niște discuții pe subiect). Dar protestul nu se oprește. Oamenii cer demisia Guvernului. Președintele intervine și el, cerând același lucru.

8. Opoziția nu prea există. Se mai activează din când în când. Cere o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului. Dar oare au ceva putere?

9. Oamenii conținuă să iasă în stradă chiar dacă vremea este oribilă. Frigul, ninsoarea și înghețul cică nu îi opresc. Puterea și-a scos și ea niște protestatari în fața Palatului Cotroceni, cerând demisia Președintelui. Moțiunea de cenzură a opoziției se discută în Parlament. Toata lumea așteaptă un deznodământ:

10. Evenimentul este în curs de actualizare. Încă așteptăm rezolvarea. TBD.

#rezistam

Share: