spaniola

¡Hola de nuevo! S-a terminat și săptămâna a doua de spaniolă. Cu bune și cu rele, nu pot spune că “am dat totul pe teren”, dar până la urmă important este că am învăț câteva lecții și am mai trecut încă o etapă din procesul asumat. Înainte să intrăm în detaliile acestei săptămâni, vă mai dau un argument pro spaniolă. Nu o spun eu, ci specialiștii:

Spanish, the happiest language in the world.

Cică Spania este locul în care ar trebui să trăiești. Iubirea ar fi bine să ți-o exprimi tot în spaniolă. Și limba asta cică este cea mai pozitivă din lume. Păi mai ai vreo scuză să nu o înveți?

Nu trebuie să mă mai credeți pe mine. O spun și cei de la Viber care au descoperit că spaniolii sunt cei mai mari “amorezi” pentru că trimit cele mai multe mesaje și stickers love-related. Iar cercetătorii de la University of Vermont, care au analizat o bază uriașa de cuvinte din cele mai populare 10 limbi ale lumii, au descoperit că spaniola este cea mai veselă dintre toate.

Citiți aici ce zic tipii aștia. Va laș să va convingeți singuri.

Ce obiective am îndeplinit și ce nu.

Să revenim la lucrurile mai serioase. Din obiectivele asumate săptămâna trecută, nu am îndeplinit chiar totul. Recunosc. Și ma doare că nu l-am realizat chiar pe cel mai important 😔.

Avem așa:

10 minute de Duolingo every day done – săptămâna aceasta am combinat vocabular (spiritual & arts) cu gramatica (habr & future). Și am vorbit cu bot-ul meu preferat despre Valentine’s Day. Recomandare: încercați să nu săriți exercițiile de vorbit din cursuri.

También la lluvia done – o să scriu mai multe în curând. 

Vorbitul în spaniolă mi-a mai ieșit. Am început să vorbesc și acasă. Deci acest obiectiv pare să fie cel mai ușor de realizat.

Și acum începe dezamăgirea. Nu am avut timp să ajung la paella, însă după recomandările prietenilor am ales La Finca Alioli. Am decis că în week-end nu mai există nicio scuză și sigur voi ajunge. Va povesc cum a fost. De asemenea, nici întâlnirea cu Carina în care urma să mă învețe trucurile limbii spaniole nu a mai avut loc. Am fost foarte prinse amândouă, așa ca a trebuit să reprogramam întâlnirea pentru week-end sau începutul săptămânii viitoare. Deci rămâne pe lucrurilor pe care mi le propun pentru next week.

Ce mi-am propus pentru săptămâna viitoare.

În primul rând, vreau să cresc timpul petrecut pe Duolingo. Poate chiar ajung la 20 de minute împărțite în două reprize pe zi (dimineața și seara) și, în al doilea rând, să recuperez lucrurile pe care nu le-am făcut (paella & Carina).

Și, în final, să mă uit la un film făcut de Almodovar pe care nu l-am văzut până acum: Carne trémula. Nu știu cum mi-a scăpat acest film, iar această eroarea trebuie să fie remediată foarte repede. Este un film de acum 20 de ani, deci o fie interesant să îl compar cu proiectele lui mai recente. Revin cu impresii la cald. Până atunci, vă las aici trailer-ul, poate vă tentează și pe voi:

Share: