valencia

¡Hola de nuevo! S-a terminat și săptămâna a treia de spaniolă. Vestea buna este că încă mă țin de treabă. Vestea mai puțin bună este că am fost super prinsă în perioada aceasta și nu mi-am îndeplinit chiar toate obiectivele, dar vă povestesc mai multe în articol. Hai să începem.

Transformă totul într-o competiție pe care trebuie să o câștigi. 

A fost o săptămâna foarte încărcată cu proiecte de tot felul, așa că spaniola a trecut încet, încet pe un plan secundar. Cu toate astea, nu am renunțat. Din obiectivele puse săptămâna trecută le-am rezolvat pe următoarele:

  1. 20 minute de Duolingo every day almost done – combinație de vocabular (politics) și gramatică (future present). Ca să nu renunț în timp la acest obicei, i-am dat un twist de competiție (gamification, frate). De aceea, pentru fiecare modul înlocuiesc ultima lecție cu testul de final. Iar obiectivul pe care mi-l propun este să termin testul fără nicio greșeală (viață pierdută – că să vorbesc pe limba gamerilor).
  2. Filmul pe care mi l-am propus, l-am vazut. De vorbit, am tot vorbit. Însă, de mancat paella tot nu am ajuns să mănânc. Și nici la “meditatii” nu am ajuns 😔. Paella sigur o să se întâmple în foarte scurt timp. Jur pe roșu.

În contextul în care timpul pare să nu se dilate, pentru următoarea perioadă mi-am propus să mai schimb puțin lucrurile și să rămân cu Duolingo, dar să înlocuiesc filmul cu cititul. Obiectiv: de citit în spaniolă un articol pe zi. Încep cu Estos son ahora los mejores instagramers de moda masculina de pe GQ. Dacă aveți recomandări de reviste, let me know please.

Caut partner pentru Duolingo.

De asemenea, caut o altă aplicație pe care să o folosesc complementar cu Duolingo care mi se pare foarte bună pentru vocabular. Chiar foarte folositoare pentru nivelul conversațional. Și, un alt atuu important al aplicației este faptul că limba de baza pe care o poți folosi este engleză (nu poți alege ca limbă de bază româna). Ceea ce înseamnă că pe lângă învățarea spaniolei, mă distrez puțin și în engleză. Însă în acest moment simt nevoie de ceva mai mult, mai ales pe partea de gramatică. Acum o să încerc Memrise și busuu. Vedem cum funcționează și revin cu review săptămâna viitoare. 

p.s. V-am spus că m-aș muta oricând în Valencia? Ei bine, în perioada următoare încep Les Falles de Sant Josep. Anul trecut am fost în Valencia înainte de festial, anul acesta le-am ratat, dar la anul nu mai am nicio scuză. 

Share: