spaniola

¡Hola de nuevo! O noua saptămână cu exerciții de spaniolă s-a terminat. Nimic nou sub soare, am continuat pe linia elevului studios care sta în banca din primul rând, își face mereu temele și răspunde la fiecare întrebare a profesorului. Știți genul asta de elev? Puteți să citiți mai departe despre el 😉. Na, că am ajuns și în stereotipul asta 😃.

Ca un ghiveci extrem de gustos: tehnologie și cărți.

Săptămâna trecută vă spuneam că am revenit la clasici și m-am apucat să citesc puțin și dintr-o carte. Prea multe aplicații nu strică niciodată, dar parcă să răsfoiești o carte, fie ea și digitala, nu sună deloc rău. Așadar, am continuat cu exercițiile din Practice Makes Perfect Spanish Vocabulary din care am facut lecții despre substantive (genuri și plural) și verbe. Cum vă spuneam, îmi place cartea asta pentru că la fiecare final de lecție are și exerciții. Iar limbajul ei este unul accesibil, deloc scorțos, chiar prietenos. Recomand.

De asemenea, am mai introdus încă o carte în “garderobă”: Spanish: An Essential Grammar. Pe aceasta acum o încerc, deci nu pot să vă spun foarte multe. Mai bine revin săptămâna viitoare cu un feedback mai bine detaliat. Pare, însă, interesantă. 

Pe lângă exercițiile din carte, am continuat și cu bine cunoscutele aplicații Duolingo și Memrise. Vă recunosc cu sinceritate că cea de-a doua mă prinde din ce în ce mai mult. Și pare mult mai interesantă decât la început. Aplicația are un obiectiv foarte pragmatic: să atingi 417 “zile”. Dacă ești mai ambițios poți să faci mai multe zile într-una singură. Eu am ajuns deja la 33, dar mai am mult până departe. Promit să încerc să ating obiectivul aplicației chiar și după ce se vor termina cele 10 săptămâni ale experimentului.

Cum îmi place să spun deja: dacă este vorba de citit, cu plăcere.

Și pentru că nicio săptămână nu este completă fără puțină lectură din publicațiile lor. Nu am uitat nici acum de citirea articolelor în spaniolă. Un obiectiv pe care mi-l propun, bineînțeles și pentru săptămâna viitoare. Dar acum vă las cu alte trei recomăndari de articole. Sper să vă placă. Enjoy:

Más de 15 años ayudando a María Teresa a vivir con Parkinson – o poveste emoționantă despre o familie care se luptă cu Parkinsonul mamei.

Facebook Stories es un desierto, pero no importa – despre noua “găselniță” a celor de la Facebook, respectiv introducerea story-urilor. Puteți să citiți mai multe despre subiectul acesta și aici.

Google anuncia que incrementará los controles a la publicidad en YouTube – să mai aflam și noi la ce se mai gândește și celălalt gigant.

Mai avem puțin până la finalul experimentului. Cum vă spuneam deja, acest experiment se va termina la săptămâna 10. Suntem la 2 lungimi de brațe distanță. Ne vedem și săptămâna viitoare tot în spaniolă. 

Share: