spaniola

joi, este #yesIcan. Astazi va povestesc despre primul obiectiv de pe anul acesta, cadou de ziua mea 😉. Scurt si la obiect: vreau sa ma reapuc sa invat spaniola. Am mai avut pana acum doua tentative, dar ambele au esuate din lene, delasare si motive colatare. Prima data pentru ca am plecat in vacanta in Valencia (am exersat putin acolo, asa ca nu a fost totul in van). A doua oara pentru ca au venit protestele si a trebuit sa #rezist (puteti sa cititi mai multe aici).

Sunt, insa, optimista. Sigur a treia oara este cu noroc. Mai ales ca dupa toate evenimentele din ultima vreme, parca am si mai multe motive sa fac asta. Plecarea din tara suna din ce in ce mai aproape. Iar Valencia suna din ce in ce mai bine. Cum s-ar spune #vamosrafa.

Motivatie avem, de ce mai este nevoie

Cred ca fara motivatie si placere nu prea poti sa duci pana la capat un obiectiv, mai ales ca vine primavara si tentatiile de iesit la “o cafea nocturna” vor fi foarte mari. Asa ca singura rezolvare pe care o vad este urmatoarea: imbinam utilul cu placutul.

Pentru prima saptamana mi-am propus urmatoarea structura:

  • 10 minute de Duolingo in fiecare zi. La mine variantele sunt fie dimineata (pe … racoare), fie seara inainte de culcare (stiu ca nu este bine sa stai cu ochii in ecrane inainte de culcare, dar se pare ca dorm foarte bine chiar si daca nu respect aceasta “regula de aur” 😃).
  • Un film spaniol pe saptamana. Am ales Julieta lui Almodóvar. Imi place de Pedro. Am vazut trailerul filmului si pare ceva interesant. Nu are ce sa fie rau.
  • Vorbit in spaniola cat de mult se poate. Asta inseamna ca cel putin colegii mei o sa fie foarte fericiti … neah.

Eu mi-am ales activitatile de mai sus tinand cont de faptul ca imi place sa ma uit la filme (tu poti sa iti alegi alte chestii, in functie de ce iti place sa faci), cel putin pentru inceput trebuie sa fac chestii care sa nu imi ocupe prea multi timp, altfel ma sperie gandul si nu mai fac nimic. Si, partea cu vorbit a venit foarte simplu: imi place sa vorbesc mult, iar la birou ne place sa ne hahaim. De ce sa nu o facem si in spaniola, nu?

Sper sa ma tin de treaba. Scuzele nu se accepta. Asa ca ne auzim joi sa va povestesc cum a fost prima saptamana. Deal?

 

Share: