paella

¡Hola! Am terminat prima săptămâna de spaniolă și am supraviețuit. Nu a fost chiar 100% éxito, dar pentru prima perioada a fost chiar bine. De la bancuri în spaniolă, la filmul lui Almodovar, mă simt pregătită să sărbătoresc cu o paella.

Prima săptămână: ce obiective am îndeplinit.

Julieta lui Almodóvar done aici am scris despre el

Vorbit în spaniolă cât mai mult done – chiar mai mult decât vorbit, încerc să și scriu în spaniolă în anumite conversații amicale, așa că prietenii mei nu pot să fie decât amuzați. Recunosc, fazele amuzante care au devenit virale ajută foarte mult – sigur îl știți pe asta

10 minute de Duolingo în fiecare zi almost done – până acum nu am putut face Duolingo decât dimineață. Și, sâmbătă nu am avut timp să fac deloc. Deci am chiulit într-o zi de la lecție #shameonme. Am reușit să reiau anumite lecții pe care le făcusem în trecut, m-am focusat mai mult pe zonă de gramatică – timpuri, pronume, adverbe. Și am învăț și lucruri noi, aici am pus accentul mai mult pe vocabular – business și comunicare. În plus, Duolingo are o zonă făină care mi se pare și cea mai utilă – zona de discuție cu bots. Săptămâna această am avut o discuție în avion și una despre Valentine’s Day.

duolingo

La paella inainte

Pentru săptămâna această voi păstra lucrurile din prima săptămâna și voi adaugă câteva activități noi. Deci păstrăm cele 10 minute de Duolingo și un film spaniol. Pentru săptămâna această am ales También la lluvia, recomandare primită de la Ana-Maria – gracias!

Însă, la acestea voi adăuga:

  • V-am spus că Valencia este locul meu de suflet, așa că până mă întorc anul acesta, îmi propun să mănânc paella într-un restaurant spaniol. Dacă aveți ceva sugestii, please do share  ?
  • Nu v-am povestit, dar prietenă mea Carina este master Yoda al limbii spaniole. Am început cu niște bancuri despre blonde spuse la un pahar de vin, dar de săptămâna viitoare  vom avea o întâlnire didactică pe săptămâna (nu am ales încă ziua). Exchange de cunoștiințe. Ea mă învață spaniolă, eu o voi învață să facă “prezentări frumoase” #winwin. O să vă spun cum funcționează această metodă de învățare, pentru mine meditațiile nu au mers niciodata, dar poate de data această o să fie cu noroc.

Până data viitoare voi învăța spaniolă cu gust de paella. Așa că #poftabuna!

Share: